Hoorspelen als MP3 downloaden

Gelukkig bestaan er heel veel sites op het web waar je hoorspelen in gewoon .mp3 formaat aantreft, zodat je ze simpel kan downloaden naar je computer. Maar wanneer je zo’n bestand aanklikt, dan zal je bemerken dat er software geopend wordt op je computer (QuickTime, Windows Media PLayer, enz) , en het bestand afgespeeld wordt op je computer. Dat was uiteraard niet je bedoeling!

Om een .mp3 bestand naar je eigen computer te downloaden volstaat het om het bestand niet gewoon (links) aan te klikken, maar om een klik met de rechter muisknop te maken; kies nu “save link as”.

Erg belangrijk is dat je in het volgende dialoogvenster oplet welke bestandsnaam er mee gegeven wordt. Sommige bestanden heten immers gewoon “1.mp3” of “2.mp3”.

Zo kan je uiteraard nooit een volledige reeks van een hoorspel netjes rangschikken op je pc. In het dialoogvenster doe je er dan ook best aan om de gegevens te controleren, en eventueel de bestandsnaam te wijzigen naar een naam die voor jou duidelijk is. Maakt het bestand deel uit van een hoorspel in meerdere delen, dan is het zelfs aangeraden om een speciale map aan temaken voor deze delen (klik op File / Organize – new folder)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: