Nieuw hoorspel van KRO: Citroentje met Suiker

Goed nieuws voor de hoorspelfans: KRO brengt vanaf 2 maart een nieuw hoorspel: Citroentje met Suiker. Het wordt een radiofeuilleton van ongeveer 6 minuten per keer, dat elke werkdag uitgezonden wordt op Radio 5.

De reeks is eigenlijk een spin-off van de tv-serie ’t Schaep met de 5 Pooten, een tv-serie uit 1972, 1973. Hiervan werd ook een nieuwe tv-reeks gemaakt, ’t Vrije Schaep, met scenario’s geschreven door Frank Houtappels. De tv-reeks is vanaf 2 januari te bekijken op KRO op Nederland 1, om 21u10 en bestaat uit 8 afleveringen in totaal. (http://hetvrijeschaep.kro.nl/index.aspx)

schaep_tv

Net als deze nieuwe reeks speelt Citroentje zich af in het Amsterdamse café De Kip, waar kroegbaas Mees de plak zwaait, samen met zijn vrouw Toos, schoonvader Akkie en zwager Manie. Citroentje met Suiker zou volgens de makers “een toegankelijke dramaserie moeten worden met een breed publiek, met de sfeer van de hoorspelen uit de jaren ’60 en ’70, maar inhoudelijk met onderwerpen uit de maatschappij anno 2009”.

schaap2
Bron: Mediajournaal.nl via Radiovisie.eu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: