Barend Bargerbeer 1 (De wereld van Barend Bargerbeer)

Wam Heskes

Genre: Reeks – Humor – NL     –
Hoofdkarakter: Barend Bargerbeer (deel 1 (3?) op 4)
Uitgezonden: 1965
Door: AVRO

De plot: De lotgevallen van het gezin van Albert, zijn vader en moeder, en vooral zijn opa, Barend Bargerbeer; volgens het liedje “helpt Barend u zondermeer van het walletje in de sloot”. In deze aflevering gaan ze met zijn allen een dagje de natuur in.

Auteur: Amy Lopez
Regisseur: Dick    Van Putten
Acteurs: Wam Heskes (Barend Bargerbeer), Jan Borkus (Henry Tikkers), Wiesje Bouwmeester (zijn vrouw Greet), Hans Karsenbarg (zijn zoontje, Albert, de verteller), Trudy Libosan (zijn dochtertje, Nettie), Paul Deen (Kapper Oscar), Harry Bronk (een ober), Constant Van Kerckhove (een generaal), Joke Hagelen (een verpleegster), Jos Van Turenhout (een scheepskapitein)
Duur: 0:36
Appreciatie: ****

Commentaar: Een heel leuk hoorspel, geschreven en van muziek voorzien door Emile (Amy?) Lopez, dat het midden houdt tusen een Citroentje met Suiker, en Baron Münchausen. Over dit hoorspel konden wij weinig informatie terugvinden. Volgens verschillenden is dit deel 1, maar in de aftiteling wordt gezegd dat het deel 3 is.  Wij hebben nog 2 andere afleveringen (het jubileum van schoonzoon Henry op het werk, en het bezoek van Henry’s broer, Piet, een balletdanser). Wie heeft meer informatie over dit hoorspel? Bij verschillende bronnen wordt trouwens de auteur en toondichter vermeld als Emile Lopez. Ik hoor echter altijd Amy Lopez. Wie weet wat het juiste is?

Download: http://www.4shared.com/file/192148820/8c03d0e1/De_wereld_van_Barend_Bargerbee.html (34,00 MB)
Kwaliteit geluid: **** (128 kbps – CBR)
Info: Over Wam Heskes: http://www.hermanca.nl/gen.php?reqNr=3&dbStyle=div&attach_db=hoorspelers&ID=29 en http://www.inghist.nl/Onderzoek/Projecten/BWN/lemmata/bwn3/heskes

5 Responses to Barend Bargerbeer 1 (De wereld van Barend Bargerbeer)

 1. Anneke Keizer schreef:

  Hallo, ik heb dit hoorspel in 3 delen. Bij het eerste deel staat, deel 1 (3). Dit deel is 36:17 minuten. Deel 2 en 3 zijn 29:57 minuten lang. En dan heb ik deel 4 wat alleen uit fragmenten bestaat.

  Ik vind dit een heel leuk hoorspel. Jan Borkus altijd goed.

  Groet van Anneke

  • leefwijzer schreef:

   Dag Anneke, Bedankt voor de reactie. Wat jij in huis hebt, heb ik ook. Ik vond het ook een heel leuk hoorspel, erg snel van humor. hilde

   • Anneke Keizer schreef:

    Hilde, heb jij een grote verzameling hoorspelen? Ik zou graag wat gegevens en ideeen uitwisselen. We zouden prive met elkaar kunnen mailen. Laat me weten of je dat leuk vind.

    Groet Anneke

 2. Wim Fromberg schreef:

  Dit spel is uitgezonden in 6 delen.

 3. John schreef:

  Volgens de website van Herman Van Cauwenberghe, die de artikelen voor WikiPedia heeft geschreven is de volledige naam: Emmy Lopes Dias.

  Vaak was er voor de afkondiging van een hoorspel weinig tijd en werden de namen snel voorgelezen, en deels ingeslikt. Soms hoor je door de afkondiging van een hoorspel zelfs het tijdsein…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: