3 nieuwe hoorspelen van Het Geluidshuis

Het Geluidshuis, dat eerder al tekende voor enkele hoorspelen, kondigde drie nieuwe hoorspelen aan, gebaseerd op Vlaamse literaire werken. Alhoewel men bij Het Geluidshuis niet spreekt van hoorspel, wel van “audiofilm”. En de verantwoordelijken van dit productiehuis, tijdens het interview in het programma “De Laatste Show” op de tv-zender Een eerlijk gezegd een beetje deden alsof zij het genre uitgevonden hebben, terwijl het al decennia bestaat. Maar dat is het enige woord van kritiek dat je over onze lippen zal horen komen, want voor de rest zijn wij enorm blij met dit iniatief van Het Geluidshuis.

Niet alleen komen er drie nieuwe hoorspelen, maar er is er zelfs eentje dat gratis te downloaden valt. Voor de 50e verjaardag van schrijver Tom Lanoy maakte dit productiehuis namelijk, buiten het medeweten van de schrijver, een hoorspel van het boek “Een slagerszoon met een brilletje” van deze schrijver. Dit hoorspel, waarvan scenario en regie in handen lagen van Sef De Paepe, is nu gratis tot 8 april te downloaden. Daarvoor moet je naar de online shop gaan van Het Geluidshuis (druk op de afbeelding van de kassa), jezelf als klant registreren en  Slagersoon voor 0 euro ‘kopen’.

Om de ‘audiofilms’ te promoten werd er een speciale actie op touw gezet in samenwerking met de krant De Standaard. In totaal zullen vier hoorspelen aan verminderde prijs aangeboden worden aan de lezers van de krant. Op 13/3, 20/3, 27/3 en 3/4 zal de burger voor 6,95 euro een cd kunnen kopen met een hoorspel erop, indien hij ook de zaterdagse krant aankoopt. Het gaat dan respectievelijk om de hoorspelen Het Derde Huwelijk, Het jaar van de kreeft, Mieke Maaike’s obscene kapsalon, en Groener Gras.
Voor de lezers van dit blog die niet in België wonen, en dus niet de kans hebben om de krant en de speciale cd aan te kopen, willen wij proberen de cd (en die van de volgende weken) voor hen te bemachtigen, mits betaling van de kostprijs. Geef even een seintje?

In dit artikel bij De Standaard leggen Tom Van Dijck en Tom Lanoye uit hoe Het Derde Huwelijk tot stand gekomen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: