Nieuw hoorspel: De Reisgenoot

Op 6 oktober wordt in het Antwerpse bioscoopcomplex Kinepolis een nieuw hoorspel voorgesteld: “De Reisgenoot”, het vijfde al in de reeks Heerlijk Hoorspel. Het is het werk van de Stuffmakers: Paul Wauters en Philip Maes, de schrijvers; Koen Brandt, componist en regisseur; Mark Borgions, illustrator en vormgever.
Van het oorspronkelijke verhaal van Andersen werd een script gemaakt, waarna het scenario meersporig opgenomen werd in de studio. De acteurs spelen “blind”, want de geluidseffecten, achtergrond en muziek werden later toegevoegd.
De inhoud van het hoorspel? Ik lees even het persbericht: “Na de dood van zijn papa, gaat bange Johannes op zoek naar avontuur. Het is meteen raak, want door hem schrikken twee schurken zich bijna dood. Samen met een reisgenoot, die hij op een dood moment tegen het lijf loopt, gaat hij op zoek naar de beeldschone, maar wrede Prinses Sophia. Antwoord je juist op haar 3 vragen, dan mag je met haar trouwen. Anders word je doodgewoon gedood. En waarom wil de spuuglelijke trollenkoning absoluut leren dansen? Trouwt Johannes met de prinses tot (daar gaan we weer) de dood hen scheidt?  Wat is de beste job ter wereld? En wie is die mysterieuze reisgenoot eigenlijk? De antwoorden vind je in dit daverende, doodleuke hoorspel.”
Acteurs zijn Nico Sturm (Johannes), Peter Van Den Eede (vader), Koen De Bouw (Reisgenoot), en verder: Koen De Graeve, Johan Heldenbergh, Tine Reymer,  Koen Van Impe, Viviane De Muynck, Michiel ‘Jiskefet’ Romeyn en Gène Bervoets. Met Tom Barman als eh.. barman en voorzien van deskundig en ‘live’ commentaar door Jan Becaus en Erik Van Looy.
Verteld door Warre Borgmans.
http://www.geluidshuis.be/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: