Nieuw hoorspel De Renderklippengroep

Twee berichten over een nieuw hoorspel, “De Renderklippengroep”

Hoorspel van Volksuniversiteit op radio 794
Het hoorspel “De Renderklippengroep” en interviews met schrijver, regisseur en spelers wordt uitgezonden op dinsdag 2 november om 19.00 uur tijdens het programma Infomix.

Het is zo ver. Dank zij de inzet en vakkundigheid van geluidstechnicus Robert Veldkamp is het hoorspel van de Volksuniversiteit Epe-Heerde-Hattem geheel gereed.

De schrijver Ben Feijen en regisseur Aad Breedveld hebben de resultaten al mogen bewonderen.

Met medewerking van Radio 794, Harrie Mulder, zal het hoorspel “De Renderklippengroep” worden uitgezonden op dinsdag 2 november a.s. in het eerste uur van het programma Infomix.

De eerste herhaling zal plaatsvinden op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur en donderdagmorgen van 09.00 – 11.00 uur. Een week na de uitzending is het hoorspel ook te volgen via internet www.radio794.nl en dan klikken op “794 gemist”. (Bron: Epenaren NL http://www.epenaren.nl/marktplein/index.php?itemid=1663&catid=6)

Hoorspel “De Renderklippengroep” in Infomix op Radio 794
Al enige jaren krijgt het hoorspel op Radio 794 de aandacht die het verdient. Dinsdagavond 2 november kunt u vanaf 19:00 uur luisteren naar een nieuw hoorspel met als titel “De Renderklippengroep” Omlijst met gesprekken met de schrijver, regisseur en spelers.

Een tipje van sluier….

De Eper journalist Dick van ’t Zand wordt in zijn eigen huis vermoord.
Een van zijn buren, notaris Erik Schuringa, staat op het punt om naar Canada te vertrekken als de politie aanbelt. Twee rechercheurs zeggen dat hij in het kader van het onderzoek voorlopig niet weg mag.

Nieuwsgierig, maar ook om zichzelf vrij te pleiten, gaat Schuringa op onderzoek naar de dader. Op advies van zijn goede vriend, Bart Kooiker, doorzoeken ze het huis van de journalist. Ze ontdekken dat hij iets op het spoor was. In een geheime bureaula vinden ze foto’s. Op een van de foto’s komt een auto voor die eigendom is van een luidruchtige projectontwikkelaar uit Heerde. Schuringa zoekt contact met hem en komt erachter dat de man veel belangstelling heeft voor het leegstaande postkantoor in Epe.
Ook de politie zit inmiddels niet stil en geleidelijk komen alle draden bij elkaar. Na een spannende achtervolging wordt duidelijk wie er achter de moord zitten en kan de notaris toch nog van zijn welverdiende vakantie gaan genieten.

Harm Edens, die een deel van de opnamen bijwoonde voor zijn televisie programma ‘Gelderse Koppen’ speelde spontaan de rol van commissaris van politie en de rol van Dick van ’t Zand wordt gespeeld door de bekende Eper journalist Dick v.d. Veen. Naast de andere leden van de hoorspelkern deed ook Lenneke Guldemond, de inmiddels tachtigjarige zus van Joop Doderer, weer mee. Zij speelde de rol van de bazige vrouw van Schuringa die in Canada bij haar zus logeert en dagelijks telefonisch contact met hem heeft. De regie was in handen van Aad Breedveld.

Mocht u dinsdagavond nu niet kunnen luisteren Infomix zit in de herhaling op woensdag vanaf 14.00 u. en donderdag vanaf 09.00 u. Via www.radio794.nl kunt u dit programma zelfs beluisteren op een tijdstip dat het u het beste uitkomt. (Bron: http://www.radio794.nl/nieuws_show.php?id=668)

Advertenties

2 Responses to Nieuw hoorspel De Renderklippengroep

  1. silvia schreef:

    hallo hilde

    als ik http://www.radio 794.nl aanklik zeg ie pagina niet gevonden .

    mvg silvia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: