23 juli: uitzending nieuwerwets hoorspel

Een beetje experimenteel: op zaterdag 23 juli wordt vanuit de Jansbrugkelder in Utrecht op de Nederlandse Radio1 een nieuwerwets hoorspel uitgezonden: Sprookjesmakers. Wij citeren het persbericht van NCRV:
In Sprookjesmakers vertellen schrijvers, acteurs, wetenschappers en andere bijzondere mensen een lichtvoetig, grappig en spannend sprookje, gebaseerd op het nieuws uit de afgelopen week. Zij worden daarbij begeleid op de piano door René M. Broeders, onder meer bekend van comedygroep Op Sterk Water. De sprookjes laten de luisteraar ontsnappen aan de waan van de dag, zonder daarbij het nieuws uit het oog te verliezen.

In deze pilot vertellen schrijver-dichter Ellen Deckwitz, theatraal verteller Wijnand Stomp, schrijver/dichter/theatermaker Bernhard Christiansen en podium- en poëziekunstenaar Maud Vanhauwert hun sprookjes van deze week.

Sprookjesmakers is een idee van Karlijn Vernooij (NCRV Radio 1) en Mariangela de Lorenzo (freelancer en oprichter van het creatieve platform Cult Dealer Enzo). Vernooij was vorig jaar een van de winnaars van de RadioLab-trofee, met het programma Verhalenvertellers voor het RadioLab 2010. (Bron: Hoorspel startpagina)

http://pers.ncrv.nl/persbericht/radiolab-sprookjesmakers-een-nieuwerwets-hoorspel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: