De berg der verschrikking (1)

Enkele dagen geleden kon je lezen dat ik een speurtocht ondernam naar de ontbrekende delen van dit hoorspel. Een speurtocht die echter niet het verhoopte resultaat opgeleverd heeft. Deel 1 en 2 blijven onvindbaar.

Maar omdat delen 3 en 4 eigenlijk best gevolgd kunnen worden zonder die twee ontbrekende delen, breng ik delen 3 en 4 toch. Voor deel 1 en 2 moet ik me beperken tot de informatie die ik hierover vond, en een prachtige afbeelding.

Aflevering: 1 / 4:  Op de vloedgolven van de oorlog
Uitgezonden: 12/05/1957
Door:     KRO
De plot: Ik heb het niet kunnen beluisteren, maar volgens bronnen is dit de korte inhoud: “Het dramatische verhaal van vijf mannen en een jonge vrouw – door een toeval bijeengebracht in een klein Zwitsers dorpje- die tezamen pogen de nog nimmer bestegen Weissturm te beklimmen.”
Auteur:    James Ramsey Ullman
Regisseur: Leon Povel
Bijkomende info:    —
Acteurs: Paul Deen (verteller); Jacques Snoek (Martin Ordway, een Amerikaans poiloot); Jos van Turenhout (Andreas Brenner, een Zwitserse gids); Fé Sciarone (Carla Dehn, een Oostenrijkse); Louis de Bree (Paul Delambre, een Frans filosoof) Rien van Noppen (Nick Radcliffe, een Engels geoloog); John de Freese (Siegfried Hein, een Duits officier); Nel Snel (de vrouw van Andreas); Jo Vischer jr. (een collega)gids van Andreas)

Info: http://nl.wikipedia.org/wiki/De_berg_der_verschrikking

4 Responses to De berg der verschrikking (1)

  1. Paul schreef:

    Ik ben er vrij zeker van dat ik deel 2 hier wel heb.

    Laat me even weten hoe ik hem je kan toe sturen.
    Het is een deel van 52 minuten.
    Na beluisterd te hebben is hij geheel anders dan de andere twee delen, helaas wordt aan het begin geen deel nummer genoemd, maar zeker anders dan de andere delen die ieder ook ongeveer 52 minuten duren.

    • leefwijzer schreef:

      Dag Paul,
      Dat zou fantastisch zijn! Ik denk wel dat iedere hoorspelliefhebber heel verheugd zal zijn met dit bericht.
      Ik heb je een aparte mail toegestuurd om af te spreken hoe je het mij kan bezorgen.
      Alvast bedankt!
      Hilde

  2. m1795 schreef:

    Misschien te laat, maar ik heb alle 4 de delen van deze serie

    groet

    Robin

    • leefwijzer schreef:

      Dag Robin,
      Als de delen origineel zijn, dan ben ik erg geïnteresseerd Zoals je hebt kunnen lezen, heb ik heel wat moeite gehad om de delen te kunnen reconstrueren, omdat stukken aan elkaar geplakt waren.
      Alvast bedankt.
      Hilde

Plaats een reactie