Victor Reinier zal een van de hoofdrollen spelen in Millennium horspel

Er is meer bekend over wie de rollen zal invullen van een nieuw hoorspel, dat in september uitgezonden zal worden op de Nederlandse Radio1. (elke werkdag om 0.45u). Dat is gebaseerd op “Mannen die Vrouwen Haten”,  het eerste boek uit de trilogie Millennium van Stieg Larsson.

De rol van onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist zal gespeeld worden door acteur Victor Reinier, de man met de prachtige glimlach die je wellicht zal kennen van Flikken Maastricht. De andere hoofdrol, die van hackster Lisbeth Sallander, zal gespeeld worden door Rifka Lodeizen. Meer hierover lees je bij Nu.nl
http://www.nu.nl/boek/2587091/victor-reinier-in-hoorspel-millennium.html. Een korte bespreking van de carrière van Lodeizen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Rifka_Lodeizen

Het lijkt mij, eerlijk gezegd, een heel moeilijke opdracht, om het stoere en tegelijk het kwetsbare van Lisbeth Sallander te vertolken met enkel een stem. Het is een enorm krachtig personage, een plantrekker, een eenzaat. De figuur van Lisbeth Sallander werd trouwens verleden jaar door de luisteraars van Radio1 uitgeroepen toe de heldin van het jaar.
Het verhaal zelf is ook niet eenvoudig, want er zijn zoveel intriges, zoveel verschillende personen in het verhaal. Ik ben echt benieuwd of en hoe het hoorspel dit alles zal weergeven.

Maar het belangrijkste van alles: worden de afleveringen ook in een podcast gegoten? Want ik zal helaas niet live kunnen luisteren; voor luisteraars uit Vlaanderen zal deze uitzending van de Nederlandse radio dankzij de zegeningen van de moderne technologie wellicht ook via het internet live te beluisteren zijn. Maar kwart voor een ’s nachts is toch iets te laat voor velen. Hopelijk zal die podcast er komen. Bij die andere succesvolle nieuwe hoorspelreeks, De Moker, was dat immers ook het geval. Duimen dus maar!

Advertenties

2 Responses to Victor Reinier zal een van de hoofdrollen spelen in Millennium horspel

  1. John schreef:

    Tot nu toe werden de hoorspelseries die de Publieke Omroep ’s nachts om kwart voor één uitzond als Podcast aangeboden. Het zal me verbazen als deze serie niet als Podcast beschikbaar komt.

    Al weet je het tegenwoordig ten gevolge van de bezuinigingen op de Publieke Omroep maar nooit…

  2. Silvia schreef:

    We gaan er maar van uit dat het ook per podcast beschrikbaar komt , het is toch van de zotte als als je alleen om kwart voor een kan luisteren .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: