Duik in het verleden: Het zijn allemaal flikkers bij de tv

Ik volg voor dit blog alles wat met hoorspel te maken heeft, via Google. En soms verschijnt dan een bericht in mijn mailbox dat eigenlijk al jaren oud is. Volg je die link, dan blijkt die meesal niet meer te werken; Anders is het bij deze aankondiging – het audiofragment is nog altijd te beluisteren.
De aankondiging:


“Ik ben een Marokkaan en een allochtoon. Maar daarnaast ben ik een crimineel, een hoerenloper, een verkrachter… Niet te vergeten, een oplichter, een leugenaar, een verrader. Een moslimfundamentalist, een terrorist. Voor sommigen ben ik weer een atheïst en een islamhater. Een anti-semiet en een spelbreker. Een viezerik, een oversekste seksist. Een nooit tevreden zeurder, een zinloos klager. Een nachtmerrie… jullie nachtmerrie.”
Zo begint de omstreden theaterkomedie “Het zijn allemaal flikkers bij de TV” geschreven door de toneelschrijver Shishunk – pseudoniem voor Ahmed Aynan ( ‘de Marokkaanse Wim T. Schippers’ ).  Het stuk gaat over de Berber Abedoel die zijn heil zoekt bij de VPRO. Eigenlijk gaat het stuk over integratie en religie maar niet op een politiek correcte manier: Shishunk rekent hardhandig af met met alle vooroordelen over Marokkanen door ze eerst zelf te bevestigen.
Meer info bij Ikon RTV waar ook het audiobestand te beluisteren valt.
http://www.ikonrtv.nl/daw/daw/index.asp?oId=1917

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: