Hördat: een echte schatkamer aan informatie

Hoorspelliefhebbers weten dat Duitsland heel veel bijgedragen heeft aan het tot stand komen van het genre ‘hoorspel’ en de verdere ontwikkeling ervan.
De traditie van het hoorspel leeft in Duitsland nog altijd voort. Zo is er de erg knappe crimi-reeks Tatort, die je via Podcast kan downloaden; de link die je in je rss-feedreader moet invoeren is: http://web.ard.de/radiotatort/rss/podcast.xml. De laatste aflevering is:  http://web.ard.de/media/radiotatort/podcasts/2009_podcast_irmisehre.mp3  Meer info op http://radiotatort.ard.de

Maar er is meer. Veel meer. Op het web vind je namelijk een enorm uitgebreide database vol hoorspelen, in het Duits, maar ook in andere talen (Engels, Frans, Italiaans, Spaans…). De database is ook doorzoekbaar via een invulformulier. (http://www.hoerdat.in-berlin.de/). Helaas geen links naar MP3 bestanden om de hoorspelen te beluisteren, wel links naar uitzenddata voor hoorpselen in de toekomst.

En dan is er nog een erg uitgebreide wiki, de Hördat Wiki (http://www.hoerdat.in-berlin.de/wiki/) die ook veel info bevat over de hoorspelen.
(Met dank aan Han van Pelt voor de tip)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: