De coltmoorden 01

Hoorspel genre:   Reeks De Coltrmoorden – Thriller – NL/VL     –
Hoorspel onderwerp:     Detective
Aflevering: 1/14
Uitgezonden: 1/11/1983
Door: BRT
De plot: Helene Leblanc wordt vermoord aangetroffen. Commandant Paul Velge taat erop af, samen met zijn assistent, adjudant Guido Boel. Helen is, volgens de fiches van de Rijkswacht, een nimfomane geeest, de weduwe van een rijke liberaal. Ook haar hondje werd gedood. Met een Colt-revolver…
Auteur:    Jef Geeraerts
Regisseur: Michel De Sutter
Bijkomende info:
Acteurs: Ronny Waterschoot (Commandant Willy Velge); Walter Cornelis (adjudant Guido Boel); verder met: Ward de Ravet, Bob de Moor, Oswald Versyp, André Roels, Roger De Wilde die, in willekeurige volgorde, de rollen vervullen van: de districtscommandant, chauffeur Johan, computerstem Argus, Adjudant Meeus.
Duur: 0:31
Appreciatie: ****
Commentaar: Wie een flitsende detective verwacht, moet dat niet zoeken bij Jef Geeraerts. Hij staat bekend voor zijn uitweiden over details, die de vaart van het verhaal soms erg storend kunnen afremmen. Toch is dit hoorspel, in zijn genre, toch best de moeite waard. Een exacte rolverdeling ontbreekt. Ik heb geprobeerd de stemmen te combineren met de namen van de acteurs die op het einde van elke aflevering vermeld worden. Maar wie me kan helpen om de namen van de personen op de juiste acteurs te plakken, is erg welkom!

Opmerking: Dit hoorspel staat op een andere website dan de meeste lezers gewoon zijn. Het is dus even zoeken naar de buttons om te downloaden. Maar in principe moet het lukken….
Download: https://rapidshare.com/files/2545995093/De_Colt_moorden_-_deel_01.mp3 (29,43 MB)
Kwaliteit geluid: ****    (128 kbps – CBR)

Advertenties

One Response to De coltmoorden 01

 1. Frank - (H)oordeel schreef:

  De uitzenddatum van het eerste deel is de uitzenddatum door de AVRO.
  De BRT zond het eerste deel uit op 1 oktober 1983.
  Het blijkt hier om een 30-delige serie te gaan.

  In het BRT-blad “Muziek en Woord” van oktober 1983 – nr. 109 staat op bl. 7:
  22.10 BRT 1 Mengelwerk
  met o.a. Radiofeuilleton: “De Coltmoorden” van Jef Geeraerts en Michel de Sutter.

  Hieronder stond het volgende artikel:

  DE COLTMOORDEN
  “De Coltmoorden” is een nieuw radiofeuilleton van 30 afleveringen naar Jef Geeraerts, dat tot diep in 1984 gaat lopen, elke zaterdagavond.
  Dit radiofweuilleton is een zeer getrouwe bewerking van de gelijknamige roman van Jef Geeraerts, die enerzijds door middel van herkenbare toestanden een angstaanjagend toekomstbeeld heeft gecreëerd, maar anderzijds ook de onderzoeksmethodes van de B.O.B. weergeeft na grondige inside-informatie. Hij schreef de roman in juni-juli 1980. De bewerking en regie is van Michiel De Sutter.
  De opnamen waren lastig: meer dan 100 scènes, 38 acteurs, meer dan 45 rollen en een uitgebreid klankdecor. Luisterspelopnamen lopen doorgaans niet in de kijker. Het leeuwendeel krijgt zijn beslag in de hoorspelstudio. Op 2 juni 1983 werd van die gang van zaken afgeweken voor geluidsopnamen voor de slotaflevering van dit radiofeuilleton.
  In die aflevering stort een wagen in een ravijn. Toen bleek dat het geluidsarchief geen voor die scène geknipte geluiden bevatte werd door geluidsregisseur Eddy Bilkin aan een live-opname gedacht. In samenwerking met de Gentse brandweer en de Stedelijke politie werd op het pleintje aan de Kantienberg een ongeval met gewonden gesimuleerd.
  De drukte met loeiende sirenes aanrukkende brandweerwagens en ambulances en de gemotoriseerde interventieploeg van het Gents Academisch Ziekenhuis zorgde voor een indrukwekkende aanvulling van het BRT-geluidsarchief.
  Ook wat het inzetten van gastacteurs betreft werd gestreefd naar een hoogste rendement: alle beschikbare leden van het dramatisch gezelschap die konden ingezet worden kregen een rol toebedeeld, alhoewel de combinatie met de casts van onder meer Willem van Oranje. De Burgemeester van Veurne en De Leeuw van Vlaanderen, (TV-realisaties die gelijktijdig aan opnamen toe waren) niet steeds voor de hand lagen.

  Deel 11 werd op 10-12-1983 uitgezonden.
  Op 17-12-193 was er geen uitzending. Van 16-12 tot 22-12 waren op BRT 1 rond 22.00 de hoorspelen uit de Hoorspelweek 1983 te horen. (In september 1983 werden deze niet uitgezonden wegens vakbondsacties.)
  Ook op 24 en 31-12-1983 werd geen aflevering uitgezonden.

  In het blad “Muziek en Woord” van januari 1984 is geen aflevering te vinden. Noch op zaterdag, noch op een andere dag van de week.
  Wel zond de BRT op de zondagavond hoorspelen en documentaires uit. Op 22-01-1984 startte een vierdelige documentaire reeks van Theo Peeters over Australische kinderen.

  “Muziek en Woord” van januari 1984 was het laatste nummer van mijn abonnement. Misschien is de feuilleton “De Coltmoorden” vanaf de derde week van februari 1984 voortgezet.

  Hopelijk zijn er hoorspelliefhebbers die er meer over weten.
  Ook over het juiste aantal delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: