De coltmoorden 12

Hoorspel genre:    Reeks De Coltmoorden – Thriller – NL/VL     –
Hoorspel onderwerp: Detective
Aflevering: 12/14
Uitgezonden: 17/1/1984     (bedankt aan Silvia en Wim voor de bevestiging over het aantal afleveringen!)
Door: BRT
De plot: Velge vraagt aan Paquet om instructies: wat moet hij met deze nieuwe informatie aan? De verdachte wordt opgepakt en ondervraagd.
Auteur:    Jef Geeraerts
Regisseur: Michel De Sutter
Bijkomende info: —
Acteurs: Ronny Waterschoot (Commandant Willy Velge); Anton Cogen (Kolonel Paquet); Herman Niels (Boudewijn Welkenraedt); Herman Bruggen (Kolonel Vergoote); Marc Steemans (kolonel…)
Duur: 0:33
Appreciatie: ****
Commentaar: De bekentenis is langdradig en eigenlijk overbodig, want we wisten die alles al. Maar dat is eigen aan Jef Geeraerts.
Download:   https://rapidshare.com/files/1222307986/De_Colt_moorden_12.mp3           (34,3 MB)
Kwaliteit geluid: ****    (160 kbps – CBR    )

Advertenties

3 Responses to De coltmoorden 12

 1. Frank - (H)oordeel schreef:

  Ik wil terugkomen op het aantal delen van dit hoorspel.
  Het gaat er niet om wie gelijk heeft, wel is het van belang dat de zaken duidelijk worden weergegeven.
  Om te beweren dat, als het hoorspel uit 30 afleveringen bestaat, het 14 delige hoorspel wel door iemand in 30 stukken zal zijn geknipt, zoals bij afl. 9 in een reactie staat, is wel erg kort door de bocht.

  Bij mijn opmerkingen bij het eerste deel van “De Coltmoorden” vermeldde ik het artikel uit ‘Muziek en Woord’ van oktober 1983.
  Hierin wordt gesproken van een radiofeuilleton van 30 afleveringen.
  Aflevering 1 werd uitgezonden op 1-10-1983; deel 11 op 10-12-1983. In dec. 1983 en jan. 1984 werden er geen delen uitgezonden. Aangezien het januarinummer het laatste nummer van ‘Muziek en Woord’ was die ik ontving, kon ik niet nagaan wanneer de andere afleveringen werden uitgezonden.
  Het feuilleton werd uitgezonden door de BRT, niet door de AVRO.
  Uiteindelijk werd door de BRT toch afgeweken van het oorspronkelijke aantal afleveringen en werd het als 28 delige reeks uitgezonden.
  Een vriend van mij, Sjef van Rooij, heeft deze 28 afleveringen opgenomen. Nu lijkt het of de AVRO steeds twee delen samenvoegde en zo op 14 delen kwam. Dit is gedeeltelijk waar. Sjef vertelde echter dat de AVRO ook wat in de opnamen heeft geknipt. Zo zijn b.v. enkele expliciete sexscenes verwijderd.

  Er bestaan 2 versies van “De Coltmoorden”:
  1. Een 28 delige reeks, uitgezonden door de BRT.
  2. Een 14 delige reeks, uitgezonden door de AVRO.

  De hier besproken “Coltmoorden” is uitgezonden door de AVRO, niet door de BRT. Ook de uitzenddata zijn die van de AVRO-reeks.

 2. leefwijzer schreef:

  Dag Frank,
  Bedankt voor de toelichting. Ik heb me ook al vragen gesteld bij het feit dat bij sommige afleveringen (niet allemaal) van de reeks van 14 delen de korte samenvatting eigenlijk al meteen verklapt wat er in dit deel gebeurt, in plaats van zich te beperken tot een samenvatting van de vorige aflevering.
  Ik wil trouwens benadrukken hoe ik het enorm waardeer dat er mensen zijn zoals jij, Wim, Peter, en vele anderen, die een encyclopedische kennis hebben van de hoorspelen, en niet alleen de oorsprong, omstandigheden, spelers, enz. echt tot op draadje en naaldje willen uitspitsen, maar bovendien deze kennis ook willen delen….

 3. Leo Bakker schreef:

  Beste mensen,

  Ik mis deel 12, 13 en 14 van de Coltmoorden. Zoals ze hier zijn beschreven. De links op deze blog werken echter niet. Heeft iemand een suggestie waar ik de ontbrekende delen kan downloaden.

  dank Leo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: