Nieuw sprookje van Het Geluidshuis: De zevenmijlslaarzen

Het Geluidshuis heeft een nieuw hoorspel uitgebracht: De Zevenmijlslaarzen. Dat is gebaseerd het bekende sprookje van Klein Duimpje, maar buiten het feit dat in dit verhaal de ouders hun kinderen in het woud achterlaten, blijft er niet zoveel over van het originele sprookje.

Het verhaal werd bijvoorbeeld veel meer maatschappelijk geplaatst. Zo gaat het om een familie van houtbewerkers, die niet opkunnen tegen de moderne trend van plastiek, verpersoonlijkt in meneer en mevrouw Plastiek. En de rest van het verhaal… tja, dat gaan we niet verklappen.

De aankondiging vervult me, zoals gewoonlijk, met gemengde gevoelens. Enerzijds ben ik heel blij dat Het Geluidshuis nieuwe producties blijft maken. Anderzijds blijft de bewering dat Het Geluidshuis het hoorspel naar een nieuwe dimensie tilt, me storen. Hierin wordt niets gedaan dat al niet eerder door andere hedendaagse hoorspelmakers gerealiseerd werd. Hoorspelen zoals De Moker of Millennium zijn minstens even filmisch als wat Het Geluidshuis maakt. En zelfs oudere hoorspelen bevatten die vaart, uitgedrukt door elkaar snel opvolgende fragmenten van gesprekken.

In elk geval vind je bij Het Geluidshuis de aankondiging van het nieuwe hoorspel, en op YouTube vind je een filmpje  dat een sfeerbeeld geeft van de opnames.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: