Advocatenkantoor Flywheel, Shyster & Flywheel: rechtzetting

Even een woordje tussendoor. Deze reeks moet het hebben van de prachtige Nederlandse bewerking van het oorspronkelijk voor de Marx Brothers geschreven Engelstalige hoorspel. En ik heb de persoon diedeze vertaling/bewerking gemaakt heeft, onrecht aangedaan. Het is niet Kris van Hooren, maar Chris van Hoorn. Over hem publiceerde Frits Enk de volgende tekst in Synopsis/Hoorspelgids ter gelegenheid van zijn overlijden:

Chris van Hoorn (1934 – 2001)

Door Frits Enk

Op 13 oktober is Chris van Hoorn op 67-jarige leeftijd overleden. Chris werd op 18 maart 1934 in het oude Noorden van Rotterdam geboren. Daar is hij bij de ziekenomroep begonnen. Ook was hij actief bij Minjon (AVRO’s Miniatuur Jeugd Omroep Nederland) afdeling Rotterdam, waarvoor hij veel cabaretteksten schreef en liedjes zong. Bijdragen die te beluisteren waren in het programma ‘Op de jonge golf’. Hij leverde reportages en klankbeelden voor ‘De zevensprong’. In 1961 kwam hij als programmamaker bij de afdeling jeugduitzendingen van de AVRO, waar hij in het trio Hilversum werd opgenomen samen met Herman Broekhuizen en Wim Jansen. Hij heeft veel programma’s gemaakt o.a. Eigen weg, ‘een jeugdprogramma voor twintigers’, waarin de meer ervaren Minjonners uitzending hadden. Op de derde ‘Radio-jeugddag’ van de AVRO op 12 juni was te horen: ‘Monique’, een radiozangspel door Chris van Hoorn en Ruud Bos.
Uit de AVRO-advertentie bij zijn overlijden: ‘(…) Hij was werkzaam in verschillende programmatische en leidinggevende functies waaronder die van manager cultuur radio/televisie. Deze functie vervulde hij vanaf 1985 tot hij in de loop van 1989 problemen kreeg met zijn gezondheid. Na een harttransplantatie en de daarmee samenhangende langdurige revalidatie keerde Chris in februari 1992 terug als stafmedewerker en hoofdredacteur van het personeelsblad Beeldspraak, dat hij opnieuw opzette. Chris van Hoorn was een bezield en bezielend AVRO-man die zich voor zover zijn gezondheid dit toeliet, tot ver na zijn vervroegde uittreding in oktober 1994 actief betrokken toonde bij het reilen en zeilen van de AVRO.’
Chris van Hoorn werd op 18 oktober onder grote belangstelling begraven in Kortenhoef.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: