Commissaris Van In-reeks: achtergrond info

Dankzij documenten die een hoorspelliefhebber me bezorgde, weet ik ondertussen weer wat meer over de reeks. Hieronder 4 afbeeldingen van ingescande beelden die ik ontving – met grote dank!
Omdat ik weet dat heel wat mensen die dit blog volgen, niet in staat zijn om teksten in afbeeldingen (jpg of png) te lezen, hieronder een weergave van de teksten in die afbeeldlingen.

(1)
VAN IN-CRIMI
Elke weekdag in De 7de Hemel en De Grote Beer
Radio 2 startte in september 2000 met de uitzending van een dagelijks feuilleton, gebaseerd op de thrillers van Pieter Aspe.
Voor het eerst in de Vlaamse luisterspelgeschiedenis zendt de radio een interactieve productie uit, waarbij de luisteraars telefonisch en/of per mail adjunct-commissaris Van In op het einde van de week tips kunnen doorspelen bij zijn onderzoek, om hem op het goede spoor te zetten.
Die suggesties zijn in elke maandagaflevering te horen, en de beste tip wordt beloond met een boekenbon.
Heel wat Radio 2-luisteraarsvinden deze manier van betrokkenheid fascinerend.
Pieter Aspe leverde inmiddels negen nieuwe synopsissen van zijn bestaande werken maar met andere plotwendingen en afwijkende motieven, zodat de luisteraars die het boek hebben gelezen, toch met een andere zoektocht beizg zijn.
De crimireeksen Vierkant van de Wraak, Het Thulecomplot, Het Lusthuis, Relais Ardennais en Venex werden reeds uitgezonden.
Momenteel komt de ontknoping van Bloedgeld heel dichtbij. Daarin moet de adunct-commissaris al drie moordzaken oplossen met hulp van de luisteraars.
Later volgen nog Onvoltooid Verleden, Voorlopig Vrij en Operatie Torquemada.
(2)
Inferno
Een unicum in de Vlaamse literatuur.
Het nieuwste boek ‘Vagevuur’ van Pieter Aspe wordt ook een theaterconcept (‘Ontmaskerd’) én een radiofeuilleton (‘Inferno’)
Op 15 april 20002 start het radioverhaal ‘Inferno’ en het loopt tot 28 juni 2002. De toeschouwers die aanwezig zullen zijn bij de toneelproductie op 25 mei moeten niet denken dat ze de luisteraars een paar stappen zullen voor zijn. Op maandag 27 mei neemt het verhaal immers een dusdanige wending dat noch de ontknoping in de roman, noch die op de scène van het Concertgebouw plausibel blijven!
De vaste cast, die deel uitmaakt van de fictieve Brugse Bijzondere Recherche:
– Roger Bolders (adjunct-commissaris Pieter Van In)
– Els Olaerts (substituut Hannelore Martens)
– Leo Dewals (“brigadier” Guido Versavel)
– Anton Cogen (Hoofdcommissaris De Kee)
– Marleen Maes (inspecteur Carine Neels)
– Krisitaan Lagast (inspecteur Bruynooghe)
– Ugo Prinsen (hoofd van de technische dienst, Klaas Vermeulen)
– Jacky Morel (procureur Beekman)
Elke reeks worden er andere acteurs en actrices aangesproken die in het verhaal zelf de hoofdrollen vervullen. We denken aan:
-François Beuckelaers (burgemeester Moens)
(3)
– Peter Buickaen (de vaste ‘Brugse’ kelner)
– Jo de Meyere, Marc Lauwrys, Suzanne Jachtmans, Chadia Camble (Vierkant van de Wraak)
– Sjarel Branckaerts, Marc Bober, Oswald Versyp (Het Thulecomplot)
– Magda Cnudde, Walter De Groote, Piet Balfoort, Fred Van Kuyck (Het Lusthuis)
– Mark Willems, Anneleen Cooreman, Erik Burke, Hans De Munter, Walter Quartier en Rudi Morren (Relais Ardennais)
– Frank Verdru, Jeroen Maes, Karin Tanghe (Venex)
– En vele anderen…
De samenwerking met de Brugse toneelkringen groeit want aangezien Pieter Aspe zijn verhalen uiteraard in de Brugse regio localiseert, is er een grote nood aan Brugse medewerkers.
Bart Van Nuffelen regisseerde de eerste reeksen en maakte daarmee zijn debuut als radioregisseur. Zijn opvolger Johan Petit liet met de crimiverhalen al aardig van zich horen… Pieter Aspe zorgt voor de radioplots en voor de radioscripts tekenen Guy Bernaert en Bob Goossens.
Op maandag 3 september 2001 startte een nieuwe aflevering in de reeks Van In-crimi’s: “Bloedgeld”. Het is een nieuw luisterspel naar een verhaal van Pieter ASPE.
De gehele Bijzondere Recherche van Brugge is uitgenodigd op een receptie ter gelegnheid van het voorstellen van een nieuw boek van detectiveschrijfster Christine Lemmens. Een onschuldig avondje uit? Dit belooft weer enkele spannende weken bij Radio 2! En adjunct-commissaris Van IN rekent weer op zijn vele fans om hem een handje te helpen
(4)
bij het oplossen van deze bizarre misdaden…
Radiobewerking: Bob Goossens
Regie: Johan PETIT
Techniek: Stefan Voorhoof & Bart Teuwens
Geluidsregisseur: Eddy Bilkin
Productie:Marinelle De Winne
Van maandag tot vrijdag te beluisteren via Radio 2:
*11u45 bij De Zevende Hemel
*21u05 bij De Grote Beer
Hartelijk dank trouwens voor de vele gelukwensen van onze luisteraars bij de geboorte van Pieter en Hannelore hun tweeling, Sarah en Simon

Acteurscast:
Roger Bolders, Els Olaerts, Leo Dewals, Marleen Maes, Anton Cogen, Ugo Prinsen, Kristiaan Lagast, Jacky Morel, Magda Cnudde, Jef Demedts, Nicky Langley, Marc Bober, Aafke Bruining, Peter Marichael, Ianka Fleerackers, Walter Quartier, Erik Burke, Sjarel Branckaerts, Peter Bulckaen, Oswald Versyp, Yacha Musatov, Walter de Groote, Martine Werbrouck, Johan Persyn, Saskia Debaere, Bert Coosemans, Helena Van Loon, Benny D’Haeseleer, Kim Debrie, Jan Van Rijckeghem, Suzanne Jachtmans, Els De Craecker, Etienne Mommerency, Frederik De Vos, Ron Cornet, Annemarie Picard, Myriam Bronzwaar, Rudi Morren en Bert André.

Ter info: Dit is het portret van de acteur die voor de prachtige vertolking zorgt van inspecteur Pieter Van In, namelijk Roger Bolders. Een stukje ouder in beeld dan wat je hoort in de stem, nietwaar?

aspe_bolders

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder de originele scans van deze info:

Van In - 1 Van In - 2 Van In - 3 Van In - 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: