BBC maakt van Borgen een hoorspel

bbc_borgen

Wie genoten heeft van de tv-reeks Borgen, die zal verheugd opkijken bij dit bericht. De Britse openbare omroep BBC heeft, dat is geweten, rotsvast geloof in de hoorspelen. Het beschouwt de hoorspelen, in tegenstelling tot andere omroepen (en dan kijk ik met een beschuldigende vinger naar de Vlaamse radio), niet als oubollig, een kunstvorm die zijn bestaansreden verloren heeft met de komst van de tv. De BBC blijft voortdurend nieuwe hoorspelen brengen – en de soap “The Archers” is misschien wel het meest markante bewijs daarvan.
Welnu BBC heeft aangekondigd dat er van de Deense tv reeks Borgen, die ook op de BBC vertoond werd, een hoorspel gemaakt werd. Eigenlijk is het meer een spin-off, een afgeleide van het oorspronkelijk thema, waarbij het verhaal dat zich oorspronkelijk in de politiek afspeelde, getransponeerd wordt naar de ambtenarij. “Borgen: Outside the castle” verwijst hier dan ook naar. Het Deense parlement heeft de bijnaam Borgen, of The Castle.
In de Britse hoorspelreeks worden Hans Gammelgaard gevolgd, privé-secretaris van de milieuminister, die een wet wil doordrijven over het gecontroleerd invoeren van GGO’s (genetisch gemanipuleerde oogsten).
Borgen: Outside The Castle start op maandag 16 december om 14u15 GMT op BBC4.
http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-25118332

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: