Hoorspel “Pekelvlees” bij de Joodse Omroep

pekelvleesEr is nog meer nieuws over hoorspelen. Bij Radio 1 loopt momenteel, tijdens het uitzenduur van de Joodse Omroep, een hoorspel dat uit 20 delen bestaat, en “Pekelvlees” heet, een hedendaags familiedrama. Elke week zijn er 4 afleveringen, van maandag tot donderdag; zij starten pas om 0:45, maar op de website kan je de hoorspelen terug beluisteren.
Op de website van Radio 1 staat volgende omschrijving te lezen:
Centraal staan de perikelen rond de kwieke weduwe Kee de Vries, die zichzelf als achter in de vijftig beschrijft, maar in werkelijkheid een paar jaar ouder is. Haar zoon Loukie woont in Amerika en neemt, tot Kee’s grote verdriet, de telefoon niet of nauwelijks op. Kee heeft grote zorgen om de gezondheid van haar moeder Bep en ook om haar nogal gemakzuchtige zuster Gré, die voortdurend met haar man Flip zit te kissebissen. Dat Kee er alleen voor staat en dat ze haar man erg mist, heeft er voor gezorgd dat ze wat dieper in het glaasje kijkt dan goed voor haar is. De enige die haar doorheeft is kleindochter Bibi die een bijzondere band heeft met Kee en via internet een date voor oma regelt.
Zoals veel Joodse families heeft ook de familie De Vries door het oorlogsverleden de nodige trauma’s opgelopen. In huize De Vries komt dan ook een rijk scala aan emoties voorbij: verdriet, intriges, ruzies die weer bijgelegd worden en humor, het is er allemaal.
Pekelvlees wordt gebracht door een sterrencast met Trudy Labij voorop in de rol van Kee. Verder hoort u Isa Hoes, Nelly Frijda, Pamela Teves, Eric van der Donk, Krijn ter Braak, Peter Faber, Margaux Lindenkamp en vele anderen. (1)
http://www.joodseomroep.nl/pekelvlees-een-familiedrama-in-20-delen/
Er zijn al wel enkele afleveringen uitgezonden. Maar geen nood:die kan je terug beluisteren via deze link:
http://www.radio1.nl/programma/2439/pekelvlees

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: