Nieuwe afleveringen van AVRO Radiotheater

logo20avro

Niels Welsing liet een bericht na op het blog, dat ik graag onder je aandacht wil brengen.

Beste Hilde,

Graag attendeer ik jou en de vele hoorspel/ radiodramafans op nieuwe afleveringen in de reeks Uit Het AVRO Radiotheater. Deze zijn de hele week te beluisteren in de Week Van Het Radiotheater die vannacht begint op Radio 1. Bij uitzonderingen hebben we in de week twee uur per aflevering gekregen en kunnen de stukken dus in één ruk achter elkaar beluisterd worden. Naast drie herhalingen van eerdere stukken zijn in deze week de nieuwe stukken De Passievrucht en Sprakeloos te horen. Op onze site http://radiotheater.avro.nl kan je oude afleveringen terugluisteren (streamen of downloaden).

Vriendelijke groet,

Niels Wensing
Manager Radio Producties AVRO

Week Van Het AVRO Radiotheater
dinsdag 31 december tot en met zaterdag 4 januari van 00:00 tot 02:00 uur op Radio 1

Op de grens van het oude en het nieuwe jaar pakt de AVRO uit met een serie prachtige radiodrama’s. Vijf producties die niet zo lang geleden successen vierden in het theater zijn speciaal voor radio bewerkt. De spraakmakende stukken worden uitgevoerd door de cast die er ook mee op de planken stond. In deze speciale week zijn ze in één ruk te beluisteren. U hoeft dus niet tot de volgende dag te wachten op het vervolg en u kunt gewoon in uw eigen huis of auto de hele week naar het toneel.

De vijf stukken zijn:

DINSDAG 31 DECEMBER: Week Van Het AVRO Radiotheater – De Passievrucht
Armin heeft een dertienjarige zoon, Bo, van zijn overleden vriendin. Nu wil hij met zijn nieuwe liefde ook een kind, maar dat lukt niet. Armin blijkt na onderzoek onvruchtbaar en dit altijd geweest te zijn. Hij is verbijsterd en neemt zijn zoon en vriendin Ellen mee in zijn emoties. Wie is dan de vader? Naar het beroemde boek van Karel Glastra van Loon. Met o.a. Victor Reinier en Oda Spelbos.

WOENSDAG 1 JANUARI: Week Van Het AVRO Radiotheater – 237 Redenen Voor Seks
In de voorstelling 237 Redenen Voor Seks bespreken de twee hoofdpersonen dit nog altijd gevoelige onderwerp. Aan de hand van hun belevenissen vertellen zij met veel flair over seks in alle soorten en maten en belichten dit onderwerp van onverwachte kanten. Grappig, ontroerend en tot nadenken stemmend. Een voorstelling over het leven zelf. De rollen zijn voor Leopold Witte en Geert Lageveen.

DONDERDAG 2 JANUARI: Week Van Het AVRO Radiotheater – De Kus
De Kus gaat over het verhaal van een man en een vrouw die elkaar toevalligerwijs tegenkomen, allebei met dezelfde vraag; “Hoe moet het nu verder?” Gedurende het theaterstuk vervolgen zij samen hun weg. Dit levert een reeks aan ontroerende, hartverscheurende, maar zeker ook geestige ontwikkelingen op. Met Huub Stapel en Carine Crutzen.

VRIJDAG 3 JANUARI: Week Van Het AVRO Radiotheater – Op De Ziel
In Op de Ziel worden grote vragen gesteld over de liefde. Maia en Lode zijn al heel lang gelukkig. Totdat op een dag Anne voor de deur staat. Ook zij was gelukkig, met Vincent. Maar Vincent is nu dood. Hij was de minnaar van Maia, maar zij weet niet dat hij dood is. Lode doet open wanneer Anne aanbelt. Honderd minuten. Waarin verleden, heden en toekomst radicaal ontwricht raken. Gespeeld door Paul R. Kooij, José Kuijpers en Joke Tjalsma.

ZATERDAG 4 JANUARI: Week Van Het AVRO Radiotheater – Sprakeloos
In deze theatermonoloog naar zijn gelijknamige boek met dezelfde titel vertelt de Vlaamse schrijver en performer Tom Lanoye het aangrijpende verhaal van de aftakeling van zijn moeder. Zij verliest na een beroerte haar spraakvermogen en takelt steeds verder af. Aan haar ziekbed neemt hij de toeschouwers mee op een reis door zijn jeugd maar richt hij bovenal een monument op voor zijn moeder en haar taal waar hij zelf zo schatplichtig aan is.

De stukken zijn voor radio geregisseerd door Peter te Nuyl.

Week Van Het AVRO Radiotheater
Dinsdag 31 december tot en met zaterdag 4 januari
00:00 – 02:00 uur op Radio 1

Voor meer informatie kijk op: avro.nl/radiotheater

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: