Toneelstukken van Hugo Claus als hoorspel

Foto van Hugo ClausToen de vernieuwde Nederlandse website Woord.nl gelanceerd werd, die volledig gewijd is aan radio, heden en verleden, werd meteen ook aangekondigd dat alle toneelstukken van Hugo Claus bewerkt zouden worden voor de radio. Om te beginnen zouden begin 2015 al vier hoorspelbewerkingen te horen moeten zijn op de Nederlandse Radio 1 (en in on demand op de site Woord.nl). Ook de VRT zou de hoorspelen uitzenden.

Het wordt een mooie noord-zuid samenwerking, tussen het Nederlandse Nationale Toneel, en het Vlaamse NT Gent. De Nederlandse regisseur Peter te Nuyl zou met NT Gent zorgen voor de radiobewerking van ‘Een bruid in de morgen’ en ‘ Pas de deux’. In het persbericht vonden wij echter niet terug wie de regisseur is die verantwoordelijk is voor de uitvoering van ‘Vrijdag’ en ‘De verzoeking’ door het Nederlandse Nationale Toneel.

Meer bij Knack – dat van ons een welgemeende ‘hoera’ krijgt voor de leuze waarmee het artikel afgesloten wordt: “Lang leve de revival van het literaire hoorspel!”
http://www.knack.be/nieuws/boeken/complete-toneelwerk-hugo-claus-wordt-bewerkt-voor-nederlandse-radio/article-normal-132295.html

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: