Nieuw hoorspel in Vlaanderen: Café Cuba (2)

De feiten

cafe_cuba1In een vorige posting heb je mijn persoonlijke bedenkingen kunnen lezen over de achtergrond van het hoorspel. Wat natuurlijk niet wegneemt dat ik erg blijk ben dat Radio2 de traditie van het hoorspel verder zet.

Wat mag je van dit nieuwe hoorspel verwachten? Wel het gaat over de Grote Oorlog, en het kadert dus in de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, die 100 jaar geleden begon.

Het verhaal is verzonnen, maar de historische feiten zijn correct. Het gaat over een jonge kunstenaar die aan het front belandt. Er is ook een Amerikaanse oorlogsverslaggever, een rol die vertolkt wordt door Herbert Flack, die men wel eens de George Clooney van de stemacteurs noemt, de man heeft inderdaad een stem om bij weg te smelten…

Voor de authenticeit van de historische achtergrond werkten de bedenkers van het concept, Koen Brandt en Stef De Paepe, samen met het In Flanders Fields Museum.
Andere stemmen die je horen zal, zijn die van Stef Aerts, Bert Huysentruyt, Katelijne Verbeke, Ruth Bastiaensen en Gène Bervoets. Het verhaal werd geschreven door Dirk Nielandt en Rudy Morren.

De pilootaflevering van 20 minuten is te beluisteren op 4 augustus 2014. Dat is niet toevalig, want die dag, 100 jaar geleden, vielen de Duitsers België binnen. Vanaf 8 september is de hele reeks te horen in dagelijkse aflevering van 4 minuten. Met de ontknoping op… hoe kan het anders, 11 november, Wapenstilstanddag…
http://www.radio2.be/actue/cafe-cuba

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: