Soundscape, performance, hoorspel .. what’s in a name!

Foto: Blog van Saskia De Coster

Foto: Blog van Saskia De Coster

Bij De Standaard vind je een interessant interview met Saskia De Coster, schrijfter, en Inne Eysermans, frontvrouw van Amatorski. Zij werken namelijk aan een nieuwe manier van verhalen vertellen, een combinatie van tekst en geluiden. Wat natuurlijk doet denken aan de hoorspelen waar de lezers van dit blog en ikzelf zo veel van houden.
De beide dames wijzen de klassieke invulling van dit genre niet meteen van de hand, maar willen het hoorspel toch een facelift geven. Een mooi initiatief – net zoals dat van Het Geluidshuis. Of ze het nu soundscapes, audioverhalen of geluidfilms noemen, het belangrijkste is dat steeds weer, generatie na generatie, mensen het belang van het hoorspel inzien en er iets mee willen doen.
We hebben het al vaak gezegd, en we herhalen het nog maar eens. Een hoorspel is een kunst apart, waarbij het beeld tussen de oren zit. Goed gemaakte hoorspelen bespelen je fantasie, slepen je meer mee dan enige film of theaterstuk het kan.
Lees het hele interview bij De Standaard. Ook op het eigen blog heeft Saskia De Coster het over dit project.

One Response to Soundscape, performance, hoorspel .. what’s in a name!

  1. Het maakt me blij dat er meer met het medium wordt gedaan en dat er innovatief wordt gedacht… De toekomst van verhalen vertellen in audio ligt volgens mij in de ontmoeting tussen het klassieke en het vernieuwende.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: