Werken van Hugo Claus als hoorspel: vanaf 29/12!

clausOp NPO Radio 1 gaat vanaf vandaag, maandag 29/12/2015, de Week van het Radiotheater van start. Hierin deze keer een ode aan Hugo Claus, een van de meest gerespecteerde hedendaagse Vlaamse schrijvers.
Het werden 3 toneelstukken, en een novelle. Zij werden door regisseur Peter te Nuyl tot hoorspel bewerkt, en wie vorige werken van hem kent, zal vol verwachting uitkijken naar dit hoorspel. Peter te Nuyl maakte immers de audiobewerking van verhalen van Belcampo, en zijn Bommel-verhalen, gebaseerd op de werken van Marten Toonder zijn bij alle hoorspelliefhebbers bekend, net zoals Het Bureau van J.J. Voskuil en, recent, de Hormonenfabriek.
Bij Radio1 kan je een gesprek herbeluisteren met de regisseur en met Hans Croiset, die in 1955 een hoofdrol speelde in een stuk van Claus waarmee hij zijn debuut als schrijver maakte, Een bruid in de morgen.

Bij Muziekmuseum nog wat meer uitleg over de reeks, en ook tips voor Vlaamse luisteraars hoe zij naar NPO rRadio1 kunnen luisteren.

Ook bij Radio.nl meer achtergrond.

Ik weet niet of je het hoorspel ook als podcast zal kunnen downloaden om via je MP3 speler te beluisteren. Maar wellicht zal het hoorspel, vermits het thuis hoort in de reeks Radiotheater, via deze RSS feed gevolgd kunnen worden:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: