Een hoorspel in 3D met 739-WDR Hörspiel

Waar de Vlaamse radio bijna geen enkele inspanning meer doet om het kunstgenre “hoorspel” in leven te houden (buiten de recente Café Cuba), geven de radio’s uit de ons omringende landen wel het goede voorbeeld. Nederland brengt regelmatig prachtige reeksen uit, zoals bijvoorbeeld recent de hoorspelen rond Hugo Claus, en de indrukwekkende reeksen Fluiten in het Donker en Millennium, om er enkele te noemen.
Frankrijk heeft dan weer hoorspelen via Radio France
http://radiofrance-podcast.net/podcast09/rss_11495.xml
De BBC heeft een onnavolgbare reeks hoorspelen via Drama of the Week
http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/radio4/radioplay/rss.xml
En in Duitsland kan je al een hele tijd de crimi-reeks Tatort volgen, via de RSS-feed http://web.ard.de/radiotatort/rss/podcast.xml 
Duitsland gaat nu nog een stapje verder, met een hoorspel dat als het ware in 3D gebracht wordt, via een app voor iOS en voor Android. Met de app kan je hoorspelen in 3D audio beluisteren. Na een korte inleiding, waarbij je leert hoe je het interactieve verhaal kan bedienen, begint het verhaal. Samen met het karakter Richard Hannay word je in het ziekenhuis wakker, en word je ondervraagd door politieagenten.
Hoe komt die kogel in je hoofd? En hoe gaat het eigenlijk met je vrouw en zoon? Deze en andere vragen moet je oplossen in dit spannende audioboek.Met swipes en de sensoren van je mobiele toestel kan je doorheen het 39-universum wandelen.
De hoorspelen die zo gemaakt worden, zijn ook via de radio te beluisteren, maar met de app navigeer je via touch doorheen de handelingen, en kan je zelfs een nieuw einde aan het verhaal breien, en zelf andere puzzelstukken toevoegen om het geheim te ontraadselen.

ARD hoorspel
Om te ontdekken!
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dearrealityug.die39stufen
https://itunes.apple.com/de/app/39-wdr-horspiel/id956790826?mt=8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: