Kabouter Korsakov (deel 2: in de metro – bespreking

geluidshuis_korsakov_metroDit is het tweede deel van de Korsakov-reeks. Het verhaal is heel simpel: kabouter Korsakov belandt, samen met meneer Wattman, door een stom toeval in de metro, en ontmoet daar James Bruin, het konijn met de wapperende oren. Samen beleven ze spannende avonturen, en Barry de Rioolrat helpt hen uit soms benarde situaties.

Ik heb het hoorspel beluisterd met en zonder boek erbij. En beide ervaringen blijven even boeiend, omdat alles, ook in het hoorspel, perfect visueel uitgebeeld is. De teksten zijn grappig, de toon zal kinderen ongetwijfeld aanspreken.

Wat ook leuk is voor de kindjes, is dat het boek een grote affiche bevat plus een blad met stickers van de verschillende personages van het verhaal -Korsakov, Wattman, James Bruin…. De kinderen kunnen deze stickers plakken op de plek waar zij denken dat de personages wonen.

Als je het mij vraagt is dit een heel geslaagd concept van een modern hoorspel voor kinderen, in een originele vormgeving bovendien. Digitale audio wordt verantwoord gecombineerd met boekvorm. Het is een concept dat andere makers van creatieve content, zoals popartiesten, ook al beproefd hebben, om piraterij van hun creatie tegen te gaan. Want uiteraard zal het, zodra deze reeks digitaal beschikbaar wordt, voor slimme techneuten mogelijk zijn om de cd in MP3 om te zetten, en zo te verspreiden. Maar het digitale bestand is slechts een deel van het verhaal – het voorleesboek met de tekeningen zijn een dimensie die niet met piraterij gekopieerd kan worden.

Goed gedaan dus van het Geluidshuis!

Het is, tussen haakjes, iets wat ook de muziekindustrie probeert te doen om piraterij tegen te gaan: extra-content te bieden die je niet kan bemachtigen via piraat-bestanden.

Hieronder enkele fragmenten die Het Geluishuis als voorproefje geeft:

Naar huis (koor)
Korsakov en Wattman proberen terug thuis te geraken
https://archive.org/download/HetGeluidshuis/IKabouterKorsakovMetroFragmentNaarHuis.mp3

Barry
Korsakov en Wattman ontmoeten Barry, de rioolrat… die misschien ook riooljournalistiek pleegt?
https://archive.org/download/HetGeluidshuis/IKabouterKorsakovMetroFragmentBarry.mp3

Anthony
Korsakov en Wattman belanden in een treincoupé. Een klein jongetje, Anthony, merkt hen op. En hij is echt wel… een ettertje!
https://archive.org/download/HetGeluidshuis/IKabouterKorsakovMetroFragmentAnthony.mp3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: