Mooi! Een nieuwe productie van Het Geluidshuis: De Rattenvanger

geluidshuis_rattenvangerWaar er in Nederland nog verschillende nieuwe hoorspelen geproduceerd worden, is in Vlaanderen helaas Het Geluidshuis het enige productiehuis dat nog hoorspelen (of, zoals zij het noemen: audiodrama’s) maakt. In de beginjaren werden er zowel hoorspelen voor een volwassen publiek gemaakt, als voor kinderen. En dat jonge volkje bleek uiteindelijk toch het meest dankbaarste publiek – zowel op vlak van waardering, als op vlak van financiën.
Kinderen zijn dol op de hoorspelen van Het Geluidshuis. De vele avonturen van Kabouter Korsakov, de oude sprookjes die in een nieuw kleedje gestoken werden: zij werden erg populair. Het feit dat de hoorspelen vergezeld zijn van mooie boekjes, waarin de kinderen ook kunnen bladeren, speelt ongetwijfeld een rol. En dan de combinatie met de liedjes, die de kinderen mee kunnen zingen, zal ongetwijfeld de doorslag geven.
Persoonlijk heb ik al eens een evenement meegemaakt waarbij een nieuw hoorspel voorgesteld werd, en waarbij het publiek voor een groot deel uit kinderen bestaat. En het is gewoon prachtig om zien hoe de kinderen alle liedjes kennen en meezingen. Mijn zussen hebben ondertussen kleinkinderen, en ook zij zijn dol op de cd’tjes met de boeken.
En nu wordt er dus weer een nieuw hoorspel aangekondigd: De Rattenvanger. De persconferentie volgt een van de dagen, maar je kan alvast op YouTube verschillende fragmenten bekijken over “the making of” – beelden van de hoorspelacteurs tijdens het opnemen van het hoorspel.

3 Responses to Mooi! Een nieuwe productie van Het Geluidshuis: De Rattenvanger

 1. Jorgo De Groof schreef:

  Het Geluidshuis in niet langer de enige Hoorspel-producent in België. Productiehuis/Uitgeverij Koesterende Klank debuteert momenteel met Hoorspel-cd ‘Sinterklaas laat van zich horen’. Als je me een mail stuurt kan ik je een exemplaar opsturen!
  Alle contact-info en luistervoorbeelden op http://www.koesterendeklank.com
  Groetjes,
  Jorgo
  Zaakvoerder Koesterende Klank
  p.s.: ik ben jouw mail-adres kwijt geraakt door een verandering van provider.

 2. Anneke Keizer schreef:

  Willy Brill is op 91-jarige leeftijd overleden. Willy Brill was naast hoorspel actrice ook regisseur van hoorspelen .

 3. leefwijzer schreef:

  Dag Anneke,
  Bedankt voor de melding.
  Helaas is er weer een van die prachtige stemmen verdwenen – en een prachtige vrouw….
  Hilde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: